Eerste gebouwen project MORE in Leiden opgeleverd

Wonen in het hart van het Leiden Bio Science Park
De bouw van de eerste twee woongebouwen op het Leiden Bio Science Park (LBSP) is afgerond; hiermee zijn ca. 703 zelfstandige studentenwoningen voor de start van het academisch jaar 2023-2024 klaar voor bewoning.

MORE is levendig en gevarieerd
De oplevering van deze studentenaccommodaties zijn een eerste mijlpaal in de gebiedsontwikkeling MORE. Lingotto ontwikkelt hier zelfstandig de komende jaren het hart van het Leiden Bio Science Park – dat meer is dan alleen studeren, onderzoeken en wonen. Het doel is om dit gebied te ontwikkelen tot een levendige en gevarieerde woonomgeving, met onder meer een hotel, supermarkt, grand café, kantoren en een divers woonprogramma.

Meer met minder, dat is MORE
Thomas More schreef het boek Utopia, over ‘een ideale samenleving waarin mensen collectief deelden en gecentraliseerd samenleefden’. Zijn denken is het fundament onder MORE. Daarom komen er verschillende gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten in het gebouw, zoals studieruimtes, eetkamers, wasruimtes en daktuinen. Want samen wonen is ook samen delen, samen verantwoordelijkheid nemen en samen verbeteren. De faciliteiten vallen binnen het full-service concept van beheerder Student Experience voor de Nederlandse en internationale studenten.

Ontwikkelteam
In opdracht van de ontwikkelaar Yisheng Development heeft Lingotto als gedelegeerd ontwikkelaar i.s.m. RED+ en Realnomics leiding gegeven aan het projectteam. Dit team bestond uit o.a. architecten VenhoevenCS (gebouw 1) en Paul de Ruiter Architects (gebouw 2), landschapsarchitect LandLab en adviseurs IMd Raadgevende Ingenieurs, TRAJECT, Peutz & Royal HaskoningDHV. De bouw is uitgevoerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling, het gehele interieur is uitgevoerd door Brunner Projectmeubelen en de eindbelegger, Round Hill Capital namens wie MC2 Management zowel de bouw- als de interieurwerkzaamheden heeft begeleid.

 

MORE met Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, Yisheng Development, Student Experience, VenhoevenCS architecture+urbanism, Paul de Ruiter Architects, LandLAB_, Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V., RED+ Development in control, MC2 Management, IMd Raadgevende Ingenieurs, Peutz, TRAJECT, Royal HaskoningDHV, CBRE en Lingotto

#MORE #Leiden #studentenwoningen #BioSciencePark #gebiedsontwikkeling #Lingottoontwikkeling #samenwerking