Ondertekening anterieure overeenkomst voor project MATE

Lingotto en de Gemeente Ouder-Amstel hebben een anterieure overeenkomst getekend waarin afspraken zijn vastgelegd over de ontwikkeling van het bouwplan MATE. Direct bij het metrostation Van der Madeweg zal hier een mixed-use gebouw worden gerealiseerd bestaande uit een hotel met 220 kamers, 4.500 m2 kantoor, horeca met terras en een publiekstoegankelijk atrium. Het gebouw is zeer duurzaam van opzet, onder andere omdat de hotelkamers in modulaire houtbouw worden gebouwd. Ook de directe openbare ruimte wordt aangepakt waarbij parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrondse garage en groen wordt toegevoegd.

Het project ligt in de Werkstad OverAmstel direct nabij de ring A10. Dit gebied zal komende jaren verkleuren van klassiek bedrijventerrein naar een levendig gebied waarin diverse functies samenkomen zoals werken, wonen en verblijven. Het project is een belangrijke aanjager voor deze transformatie.

Lingotto ontwikkelt MATE in samenwerking met 3T Vastgoed. Het ontwerpteam bestaat uit NEXT architects en ABT bv. Geplande start bouw is medio 2025 en de oplevering is 2 jaar later.

Beelden PARALLEL

Lingottoontwikkeling 3TVastgoed NEXTarchitects ABTbv GemeenteOuderAmstel WerkstadOveramstel ondertekening MATE