Futumorfant

fu·tu·mor·fant (bn.)
Duurzaam en veranderbaar in de tijd.
De strekking van de locatie is futumorfant.

We noemen gebouwen die innovatief en toekomstgericht ontworpen zijn futumorfant.

Lingotto
‘HAUT is niet alleen een stoer en robuust gebouw, maar biedt ook prachtige woningen met waanzinnige uitzichten en dat allemaal met een houten draagconstructie. HAUT is daarmee een van de meest innovatieve gebouwen ter wereld.’!

Do Janne Vermeulen - partner en architect Team V Architectuur

Anders Kijken naar HAUT

Lingotto noemt gebouwen die innovatief en toekomstgericht ontworpen zijn futumorfant.

HAUT wordt de hoogste houten woontoren ter wereld. 21 verdiepingen bouwen op naar een houten toren van maar liefst 73 meter hoog. We mogen hier dan ook best spreken van een innovatief en duurzaam hoogstandje aan de Amstel.

HAUT neemt zijn verantwoordelijkheid voor de toekomst. Met een BREEAM Outstanding-certificaat, hoge kwaliteit, variatie in indeling én mogelijkheden voor hergebruik van de materialen is het gebouw super toekomstbestendig. Maar boven alles is HAUT een milieu-stofzuiger; het gebruikte hout uit duurzame bossen haalt CO2 uit de lucht en wordt vervolgens duurzaam opgeslagen in de woontoren. Minder beton, betekent minder CO2-uitstoot. Oftewel, hoe meer houten gebouwen, des te schoner de lucht! Dat is voor ons anders kijken naar het ontwikkelen van gebouwen.

Futumorfant

duurzaam en veranderbaar in de tijd
de strekking van de locatie is ~