Hout is Goud: Koningin Máxima bezoekt duurzame Campus Werkspoor

Gisteren was Hare Majesteit Koningin Máxima te gast op Campus Werkspoor in Utrecht. Zij kreeg een rondleiding door de houten gebouwen Houtwerk I en II en een toelichting op het bouwen met biobased en circulaire materialen.

Campus Werkspoor
Houtwerk I en II zijn ontwikkeld door Lingotto, 3T Vastgoed en Evoke en gerealiseerd door Woody Building Concepts. Het ontwerp is afkomstig van m.architects en buro werda. De kantoorpaviljoens van beide ca 3.500m2 maken onderdeel uit van de totale Campus Werkspoor ontwikkeling van ca 22.000m2. Campus Werkspoor ligt in het Werkspoorkwartier in Utrecht en biedt huisvesting aan met name creatieve ondernemers.

Biobased materialen
Campus Werkspoor zet sterk in op duurzaamheid. De nieuwe kantoorpaviljoens zijn volledig opgetrokken uit hout. Dat draagt bij aan de natuurlijke uitstraling van de campus en zorgt voor een duurzame opslag van een grote hoeveelheid CO2. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de groene en bio diverse inrichting van het terrein.

Bouwen in hout
Tijdens haar bezoek is Koningin Máxima meegenomen op een reis door de wereld van duurzaam bouwen in hout. Bob Jansen van Lingotto en Job Kuijpers van Woody Building Concepts deelden hun passie voor houtbouw en belichtten de technische aspecten ervan. Het bezoek van Koningin Máxima benadrukt het belang van duurzaam bouwen, de rol die hout hierin kan spelen en de bijzondere positie die Campus Werkspoor hierin neemt.

Fotografie: Bart van Vlijmen

#lingottoontwikkeling #circulairbouwen #HoutWerk #Utrecht #janssendejong_po_bouw #koninklijkhuis
#duurzaam #houtbouw #campuswerkspoor

HoutWerk I en II zijn een samenwerking met Lingotto3T VastgoedJAJO, Evoke, Martijn Glas van m.architects, Carl Warmerdam van bura werda, Adviesbureau LüningM3EWoody Building Concepts | a JAJO companyVerweij Elektrotechniek b.v.Technisch Installatie Buro van Dort B.V. en Valtech